ivan001In een wereld van snel internet, komt men snel achter nog onbekende namen uit de muziekindustrie. De tijd dat je alleen maar de gevestigde orde kende, zoals Madonna, Lady Gaga of andere artiesten uit de platenbak van de lokale muziekwinkel, ligt al ver achter ons.

Zo kwamen wij ook achter de Spaanse zanger Ivan Banderas, geboren in 1984 in Barcelona. Misschien kende je hem al van zijn Facebook of YouTube, daar hij flink aan de weg is aan het timmeren. Hij lijkt geboren voor het muziekvak, daar hij al sinds klein jochie aan het zingen is en zodoende de weg naar de spotlights heeft gevonden.

Kamkrant.nl sprak met deze knappe Spaanse zanger, over zijn muziekverleden en zijn plannen om Europa warm te maken voor zijn muziek.

– Hoe ben je begonnen met muziek maken?
“Toen ik klein was was ik altijd aan het zingen. Op mijn 17de tot mijn 22ste heb ik in een orkest gezongen, eigenlijk de start van mijn professionele carrière. Dat orkest was mijn echte muziekschool. Ik heb daar veel geleerd en begon zo ook met het schrijven en opnemen van mijn eigen nummers.

ivan003In 2009 publiceerde ik mijn debuutalbum, sindsdien zijn vijf singles verschenen”.

– Wat voor muziek maak je, hoe zou je dat omschrijven?
“Ik begon met Spaanse popsongs, maar tegenwoordig ben ik meer bezig met R&B, omdat dat meer mijn stijl is. Daarom ben ik ook begonnen met een Europese promotie-offensief, omdat R&B niet heel erg populair is..

Samen met mijn producer zijn we bezig om een eigen stijl te ontwikkelen. Een mix van klassiek R&B en en eigentijdse geluiden. Ik ben er heel blij mee!”

– Schrijf je alle nummers zelf?
“Jazeker! Allemaal! Ik probeer daarin mijn gevoelens te verwerken, of hoe ik mijn leven heb geleid in verschillende situaties.”

– Je bent zelf homo. Is er een verschil tussen een homoseksuele en een hetero artiest? Zal jouw muziek sneller indruk maken op andere homoseksuelen?
“Het zou uiteraard niet zo moeten zijn. Het maakt niet uit of iemand nou homo of hetero is. Maar er zijn helaas nog vele landen en personen die homo’s en seksuele vrijheid nog niet accepteren, en daarom een obstakel zijn voor elke homoseksuele artiest.

En ja, ik denk wel dat mijn muziek homo’s sneller zal aanspreken. Muziek uit onze gevoelens, gaat over liefde over het leven. Homo’s hebben een eigen manier van leven en liefdesleven, dus we kunnen ons makkelijker identificeren met een homo-zanger”.

ivan002– Wat is jouw laatste hitsingle?
“Mijn laatste single heet ‘Hey man’ en is goed onvangen door het Spaanse publiek. Het heeft op de 9de plek van de iTunes R&B Hitlijst gestaan.

– Waar kunnen we meer over jou te weten komen?
“Je kunt mij vinden op Facebook, Twitter, Youtube, Spotify en mijn eigen internetsite ivanbanderas.es. Alles heel makkelijk met dat internet tegenwoordig”.

– Wat zou je willen zeggen tegen het Nederlands publiek?
“Ik zou alleen willen zeggen: luister naar mijn muziek, en als je het leuk zou vinden, volg mij op Social Media om mij te ondersteunen. Het is belangrijk dat de LHBT-gemeenschap elkaar ondersteunt.

Alvast hartelijk bedankt voor deze gelegenheid en schroom niet om wat van je te laten horen! Love you!”

De single “Hey man” is te verkrijgen via iTunes!

 

Beluister een fragment van “Hey man”:

Bekijk de videoclip “Why are you still down”: